Nämä kosmetiikkatuotteet tulisi löytyä jokaiselta

Moni yhdistää kosmetiikan meikkaukseen ja ei välttämättä kummemmin innostu kauneudenhoidosta. Kosmetiikka on kuitenkin muutakin kuin meikkausta ja on olemassa muutamia kosmetiikkatuotteita, joita jokaisen olisi sukupuolesta ja iästä riippumatta hyvä sisällyttää osaksi omaa arkeaan. Mikäli kauneudenhoito sanana ei kiinnosta, voi kosmetiikkatuotteita ajatella myös hyvinvointituotteina. Oikein käytettynä ne varmasti parantavat niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Seuraavat kosmetiikkatuotteet tulisi siis lisätä omalle hankintalistalle, jos niitä ei vielä omista.

[IMAGE=foyL12fpTCFd.jpg]

Laadukas kosteusvoide

Kosteusvoide on kaiken kauneuden ja ihon hyvinvoinnin peruste ja sitä kautta sen voisi ajatella olevan jopa tärkein tuote, joka luo vakaan pohjan kaikelle muulle kauneudenhoidolle. Kosteusvoide auttaa ihoa pysymään joustavana ja terveenä ja se estää myös ennenaikaisten ryppyjen syntymisen. Talvella iho tuppaa myös kuivumaan, joten hyvä kosteusvoide on myös erinomainen JOULULAHJA MIEHELLE talven aiheuttamia iho-ongelmia. Kosteusvoide tulee valita oman ihotyypin mukaan ja esimerkiksi kauppojen henkilökunta tai kosmetologit osaavat varmasti auttaa valitsemaan juuri oikean tuotteen. Kasvoille ja muulle vartalolle kannattaa valita erilaiset voiteet, sillä kasvojen iho on ohuempaa ja herkempää kuin muun vartalon iho.

Hyvä puhdistusgeeli tai -saippua

Monesti vartalon ja kasvojen puhdistukseen riittää vesipesu kaksi kerta päivässä, mutta toisinaan, esimerkiksi hikitreenin jälkeen on hyvä saada erilaiset epäpuhtaudet pois saippuan tai puhdistavan geelin avulla. Puhdistusaine tulee valita oman ihotyypin mukaan, siten että se ei puhdistaessaan kuivata ihoa liikaa. Tässäkin tapauksessa kannattaa valita erilliset tuotteet vartalolle ja kasvoille. Vartalosaippua kasvoille käytettynä saattaa kuivattaa ihoa aivan liikaa.

Omaan ihonsävyyn sopiva pohjustusvoide

Toisinaan kiusaus ostaa halpaa kosmetiikkaa on suuri, varsinkin silloin kuin kyseessä on tuote, jota käyttää usein ja sitä kuluu paljon. Mikäli onnistuu löytämään edullisen tuotteen, joka on myös laadukas, kannattaa siitä toki pitää kiinni. Toisaalta kuitenkin on tiettyjä kosmetiikkatuotteita, joissa hinnasta ei missään nimessä kannata kitsastella. Yksi näistä on pohjustusvoide, joka on kaiken meikin tukipilari.

Siinä missä kosteusvoide on ihon hyvinvoinnille olennainen, on pohjustus meikin säilymiselle ja hyvälle lopputulokselle lähes ehdoton. Kevyessä arkimeikissä tuote ei välttämättä ole niin merkittävä, mutta erityisesti iltameikissä on pohjustuksen oltava kunnossa, jotta meikki pysyy kasvoilla koko illan. Hyvään pohjustusvoiteeseen kannattaa siis satsata. Laadukas voide myös suojaa ihoa ja kosteuttaa sitä, ehkäisten näin ihon vaurioita.

Kuoriva voide

Mikä tahansa vartalolle tai kasvoille suunnattu kuoriva voide on silloin tällöin hyvä lisä omaan kauneudenhoitorutiiniin. Se lisää verenkiertoa niillä alueilla, joihin sitä hierotaan, minkä lisäksi se irrottaa kuolleita ihosoluja, tuoden iholle kuulautta ja hehkua. Kuorintaa ei suinkaan tarvitse tehdä päivittäin, vaan jo kerta viikossa riittää tuomaan hyviä tuloksia. Vartalolle suunnatut kuorintavoiteet voivat myös vähentää selluliittia ei-toivotuilla alueilla niiden verenkiertoa vilkastuttavan vaikutuksen vuoksi.

Hiusten ja päänahan hoitoaine

Moni hilseestä kärsivä tyytyy pelkkään hilseshampooseen, mikä onkin toimiva vaihtoehto arkikäytössä. Aina silloin tällöin voi omaa päänahkaansa kuitenkin hemmotella erilaisilla hiusnaamioilla ja päänahkaan hierottavilla seerumeilla, jotka voi valita omien mieltymysten mukaan. Hiukset myös kasvavat paremmin terveessä päänahassa ja niistä tulee kiiltävät ja hyvinvoivat.