Meikkaaminen koiranäyttelyyn – missä menee raja?

Erilaisten eläinlajien näyttelytoiminta on viime vuosina ollut suosionsa huipussa, ja eläinnäyttelyistä onkin tullut monelle rakas harrastus. Kaikista suurimpaan suosioon ovat kuitenkin yksiselitteisesti yltäneet nimenomaan koirille ja koiraharrastajille suunnatut koiranäyttelyt, jossa koiranomistajat pääsevät mittelemään siitä, kenen fifi on lajinsa paras edustaja.

Moni koiranomistaja ottaa näyttelytoiminnan enemmän kuin tosissaan. Näyttelymatkat, koiransängyt, trimmaukset ja koulutus vaativat harrastajalta paljon paitsi aikaa, myös rahaa. Koiranäyttelyitä on järjestetty jo satojen vuosien ajan, ja niiden ympärille on yksiselitteisesti muodostunut erilaisia kulttuureita. Monen perheessä koiranäyttelyissä käynti on pysynyt perheen yhteisenä harrastuksena jo sukupolvien ajan ja periytynyt sukupolvelta toiselle. Eri rotujen harrastajapiireissä on vuosien saatossa muodostunut erilaisia tapoja. Esimerkiksi tietyn rodun omistajat hankkivat tietynlaiset tai tietyn väriset koiransängyt lemmikeilleen näyttelyitä varten, kun taas toisten koirien omistajat pukeutuvat hyvin virallisiin asuihin. Monen rodun kohdalla tietynlainen huoliteltu ulkonäkö myös omistajan kohdalla on enemmänkin kuin vain suotavaa, ja erilaiset meikkitrendit kuuluvat tähän kategoriaan olennaisesti.

Miten omistajan olisi suotavaa meikata koiranäyttelyyn? Lue koiranäyttelyiden muotitrendeistä

Kaipaako meikkiosaamisesi uutta twistiä? Tai oletko ehkäpä matkalla koiranäyttelyyn ihan ensi kertaa, etkä yhtään tiedä, mitä odottaa? Tässä artikkelissa käymme läpi sitä, millainen meikki koiranäyttelyyn sopii kaikkein parhaiten. Syytä on heti alkuun mainita, että niin muoti- kuin meikkitrenditkin vaihtelevat suurestikin eri rotujen välillä. Siinä missä trendikkäät pienet citykoiran esitellään kehässä kauniissa puvuissa ja laitetussa olomuodossa, voivat metsästyskoirien omistajat ottaa vähän rennommin ja köpötellä kehään vaikka tuulipuvussa. Riippumatta koiran rodusta omistajalta voidaan kuitenkin odottaa siistiä olomuotoa, joten alla jaamme yleispätevät ohjeet siistiin ja luonnolliseen meikkiin, joka kestää koko pitkän päivän kovassakin helteessä.

Kestävä ja siisti meikki koiranäyttelyyn

Vaihe 1 – Luonnollinen mutta kestävä pohja

Kuten lähes kaikessa muussakin, meikin pohjatyö on kaiken perusta. Panosta siis hyvään kosteutukseen sekä itsellesi sopivansävyiseen, kevyeen meikkivoiteeseen, joka piilottaa epätäydellisyydet mutta ei tuki ihohuokosia. Älä lotraa meikillä, sillä etenkin kuumana päivänä kehässä juoksentelu saa myös meikkisi juoksemaan alta aikayksikön. Kiinnitä pohja kevyellä sipaisulla kivipuuteria.

Vaihe 2 – Viimeistele look

Kun pohjatyö on hoidettu, työtä ei vaadita enää paljoakaan. Voit helposti viimeistellä lookin vaikkapa korostamalla silmiäsi sutimalla ripsiisi ohuen kerroksen ripsiväriä ja huuliasi levittämättä niille haluamasi väristä huulipunaa. Helppo, nopea ja siisti look on taattu vain parilla nopealla askeleella! Enempää ei vaadita.