Luonnonmukainen kosmetiikka hoitaa ihmistä ja luontoa

Luonnonkosmetiikka tarjoaa käyttäjälleen monia hyötyjä. Ihmisen iho pystyy hyödyntämään kaikki kosmetiikan tehoaineet juuri kuin ne on tarkoitettu, sillä iho itse tunnistaa sen mitä se tarvitsee. Kuiva iho esimerkiksi saattaa suorastaan janota kosteutta, kun taas herkkä iho hoitavien luonnon aineiden tuomaa rauhoittumista. Päivittäisessä ihonhoidossa moni onkin huomannut, että iho pystyy imemään melkein kaiken mitä sille annetaan. Yksinkertaisesti luonto tarjoaa ihon hyvinvointiin vain parasta.

Nykyajan kuluttajilla on mahdollisuus käyttää valintaansa hyvien vaihtoehtojen etsimisen ja löytämisen puolesta, ja luonnonmukaisen kosmetiikan valinta tarjoaa aina vaihtoehdon puhtaampaan ja parempaan tulevaisuuteen.

Kemiaalialttiuden väheneminen

Tavanomaisessa kosmetiikassa saattaa hygienisista ja valvotuista laboratorio-olosuhteista huolimatta löytyä erilaisia allergisoivia aineita. Erilaisten allergioiden yleistyttyä käyttäjän on oltava kosmeettisia aineita valitessaan nykyään aina entistä tarkempi.

Kosmetiikan säännöllinen käyttäjä saattaja altistua päivittäisessä tavanomaisen kosmetiikan käytössä jopa 3000-5000 allergisoivalle kemikaalille. Mietitäänpä, miten yksi kosmetiikkavalmiste voi jo sisältää monia kymmeniä erilaisia aineita. Jokaista yksittäistä ainetta saadaan vain pieni määrä, mutta vaikutukset voivat silti olla todella tuhoisat. Kemikaalialttius on päivän sana, ja erilaisille kemikaaleille herkistyneitä henkilöitä löytyy koko ajan enemmän. Ärtynyt hiuspohja tai punoittavat itsepintaiset näppylät iholla eivät ole kenenkään kosmetiikan käyttäjän toive ja ne voivat johtaa huonoihin lopputuloksiin.

Kosmetiikan sallitut lisäaineet

Jokainen tavanomainen ihonhoito- ja meikkituote sisältää niin sanottuja sallittuja lisäaineita, joita ovat erilaiset säilöntäaineet sekä hajusteet. Tavanomaisen kosmetiikan lisäaineet voivat olla kuluttajan terveydelle samalla kertaa sekä välttämättömiä, mutta haitallisia. Käytännössä ilman säilöntäaineita meikkituotteisiin voi pesiytyä useita erilaisia bakteereja.

Kosmetiikan tuottajan vastuu

Kosmetiikan tuottajalla on valtava vastuu siitä mitä käyttäjälle tarjotaan. Nykyaikaisella valistuneella kuluttajalla on kuitenkin myös mahdollisuus jättää allergisoivia aineita sisältävä purkki kaupan hyllylle. Kosmetiikan valmistajan vastuuta ei kuitenkaan ostopäätöksen tekemättä jättäminen milloinkaan tule poistamaan, vaan hän on aina vastuussa tuotteiden sisällöstä.

Käytännössä kaikki kosmetiikka-alan yritykset eivät edes luovuta aina tietoja tuotteiden sisällöistä, sillä ne ovat tarkkaan varjeltuja liikesalaisuuksia. Yrityksessä liikesalaisuus on usein myös tärkeä kilpailuvaltti muihin saman alan yrityksiin ja heidän tuotteisiinsa nähden. Toisin sanoen, tuotteiden aineosaluettelossa ei näy aina kaikkia niitä tietoja, joita pitäisi, eli vain ne yrityksen julkaisemat tiedot.

Kosmetiikan vaarallisimmat kemikaalit

  • Super-allergisoiva metyyli-isotiatsolinoni

on yhdiste, joka aiheuttaa sekä välittömästi havaittavaa että viivästynyttä kosketusallergiaa, jonka oireet saattavat ilmetä heti tai vasta joidenkin päivien kuluttua.

  • Hiusväreissä käytettävä PPD

on yleinen allergian aiheuttaja, joka voi ärsyttää hiuspohjaa, ihoa ja silmiä aiheuttaen esimerkiksi tulehdusta tai pahaa silmien turvotusta. Yhdisteen nimi on parafenyleenidiamiini, eli PPD, jota hiusvärien lisäksi käytetään kulmakarvojen ja ripsien värjäykseen. Yhdistettä löytyy sekä

kaupan että kampaamon merkkituotteista.

  • Erilaiset, herkistävät hajusteet

Tuotteen ainesosaluettelossa voivat vilahtaa sanat parfum tai aroma, jotka tarkoittavat, että kyseinen tuote sisältää useamman hajusteen yhdistelmiä. Yksi hajusteseos saattaa sisältää useita erilaisia tuoksuaineita. Ihotautilääkärien mukaan maailman kaikkein yleisin allergia on nykyään hajusteallergia.