Miten meikataan? Helpon perusmeikin opas aloittelijoille

Meikkaamisen ammattilaiset saavat touhun näyttämään lasten leikiltä – sen kun suditaan jos jonkinlaisia värejä, tököttejä ja litkuja naamaan erikokoisilla sudeilla ja harjoilla, ja lopputulos on taianomaisen upea, sädehtivä kaunotar. Kokemattomammalla meikkaajalla menevät käden kuitenkin ristiin jo ensimmäisessä vaiheessa. Kuinka paljon eri tököttejä oikein pitäisi omistaa? Eikö missään voisi olla simppeleitä ohjeita ihan tavalliseen arkimeikkiin? Ja mikä tärkeintä, mihin niitä kaikkia tököttejä oikein laitetaan? Olemme luoneet simppelit kirjalliset ohjeet tavalliseen arkimeikkiin juuri sinulle, joka olet meikkien kanssa kokematon, mutta haluaisit saada vähän jotakin ekstraa arkiseen ulkonäköösi. Näissä ohjeissa ei ole turhaan hienosteltu, eikä sinun tarvitse omistaa tuhatta erilaista kallista putelia lookin luomiseksi. Nyt jää varaa niihin unelmien Vagabond-kenkiinkin! Tämä on juuri se karsittu ja helppo versio, josta olet haaveillut!

Pohjustus

Kun meikkien kanssa taitamaton katselee tunnettujen meikkiartistien videoita, meinaavat silmät

mennä ristiin jo ensimmäisessä vaiheessa, kun artisti luo iholleen pohjustusta. Kuinka monen väristä mömmöä hän oikein länttää iholleen? Voiko kymmenen eri sävyisen oranssin mönjän sekoittaminen pehmoisella sienellä oikeasti aikaansaada noin siistin lopputuloksen? Onko se aina noin vaikeaa? Ei suinkaan. Vain harvoilla on aikaa käyttää arkimeikkiinsä tuntikausia aikaa ja tuhansia euroja, mutta onneksi meikit voivat olla myös edullisia ja hyviä. Kokeneimmat meikkaajat saavat arkimeikin aikaan muutamissa minuuteissa, ja vasta-alkajallakin pitäisi mennä tähän maksimissaan parikymmentä minuuttia. Luonnollisestikaan tässä ajassa ei mitään monimutkaisia taikoja tehdä, vaan edetään simppelillä kaavalla: peitä ihon virhekohdat peitepuikolla (valitse mieluummin liian vaalea kuin liian tumma sävy), levitä tämän jälkeen koko iholle ohut kerros kevyttä meikkivoidetta tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi (sama väriohjeistus kuin peitepuikon kanssa) ja taputtele lopuksi päälle joko puuteria tai talkkia lopputuloksen keston pidentämiseksi. Arkimeikkisi pohja on valmis!

Silmät

Silmät ovat sielun peili, kuten vanha sananlasku sanoo – eikä suotta! Silmät ovat yksi ihmisen

kauneimmista piirteistä, ja niitä kannattaa todellakin korostaa. Vaikka silmissä vilisevät kauhukuvat meikkiartistien videoista, joissa levitetään jos jonkinlaisten aplikaattoreiden avulla kaikenlaisia värejä, piirrellään pikkutarkkoja, näyttäviä rajauksia nestemäisillä mustilla tököteillä ja kiinnitellään omituisilla liimoilla mustia karvamatoja silmiin, nämä kannattaa unhoittaa täysin. Arkimeikissä silmien korostus hoituu yksinkertaisesti: halutessasi voit levittää vaalean sävyistä luomiväriä pohjaksi ja tehdä silmiisi simppelit, yläripsien tyveen tehtävät rajaukset rajauskynällä (valitse geelimäinen, jota voi korjailla jälkikäteen vanupuikolla). Mikäli tämä tuntuu liian hankalalta, voit skipata tämän vaihteen, ja siirtyä heti tärkeimpään: ripsiväriin. Ripsiväri korostaa silmiä ja saa ne näyttämään kirkkaammilta ja suuremmilta. Harjaa ohut kerros ripsiväriä ylä- ja alaripsiin, ja sutaise yläripsiin halutessasi vielä toinen kerros tuuheuden antamiseksi. Vältä kuitenkin liian ahkeraa sutimista, jottet saa vahingossa aikaan kammottavia, toisiinsa liimautuneita hämähäkkiripsiä!

Huulet

Meikin viimeinen osa on huulet. Artistivideoissa niidenkin laittaminen saadaan näyttämään työltä, kun niitä rajaillaan pikkutarkasti ja niihin suditaan ohuilla sudeilla jos jonkinlaisia nestemäisiä värejä ja korostusvärejä. Seuraa lohdutuksen sana: arkimeikissä huulet voi jättää hyvin vähälle huomiolle! Niille riittää vain ohut kerros kosteuttavaa ja sävyttävää huulirasvaa tai vaihtoehtoisesti kevyttä huulipunaa, ja voilá, meikkisi on valmis! Näin vähillä askeleilla olet aikaansaanut tavallisen, mutta huolitellun arkimeikin. Hyvää työtä!