Luonnonmukainen kosmetiikka on turvallista

Luonnonkosmetiikan säätely on aina tarkkaa. Euroopan Unionilla on olemassaoleva lainsäädännöllinen kehys, joka on tehty koskemaan kaikkea EU:n alueella valmistettavaa ja myytävää kosmetiikkaa. Kysymyksessä on EU:n oma kosmetiikka-asetus.

Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistajat haluavat maailmanlaajuisesti noudattaa ohjesääntöä, joka takaa kosmeettisten valmisteiden turvallisuuden. Luonnonmukainen kosmetiikka hoitaa aina ihoa ulkoisesti, joten sitä ei pidä milloinkaan nauttia sisäisesti.

Euroopan Unioni on viime vuosina kokenut painostusta siitä, ettei se ole laatinut luonnonmukaista kosmetiikkaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistajat ovat itse kuitenkin aina valistunutta ja asioista hyvin perillä olevaa väkeä, joten he haluavat tarjota

kuluttajille tuotteita, jotka ovat 100% turvallisia sekä lyhyt- että pitkäaikaisessa käytössä. Maailmanlaajuista luonnonmukaista kosmetiikka-asetusta on myös odoteltu vuosia ilman tulosta.

Luonnonmukaista kosmetiikkaa käyttävät maailmassa kaiken ikäiset ja monista kansallisuuksista tulevat henkilöt. Luonnonkosmetiikka valmistetaan aina puhtaista, luonnonmukaisista raaka-aineista luontoa ja sen monimuotoisuutta kunnioittaen. Luonnonmukaisen kosmetiikan raaka-aineita ovat muun muassa villinä kasvavat luonnonkasvit, kukat, yrtit, luonnonmukaisesti viljellyt pensaat ja puut, maamineraalit, lähdevesi sekä kylmäpuristetut kasviöljyt, kasvivahat että luonnonmukaiset rasvat.

Luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen

Luonnonmukaisessa kosmetiikassa kaikki uhanalaisten kasvien käyttäminen on kokonaan kiellettyä kaikkialla maailmassa. Tämä koskee niin ihonhoito- kuin hiustenhoitotuotteitakin.

Mineraalimeikit ja niiden käyttö

Korkealuokkaiset ja 100% vegaaniset mineraalimeikit ovat jokaisen luontoa arvostavan kuluttajan saatavilla. Mineraalimeikit testataan aina vapaaehtoisten ihmisten voimin, eli ei koskaan eläinkokeilla. Mineraalimeikit valmistetaan aina luontoa kunnioittavalla tavalla saastuttamatta ympäristöä.

Geenimuuntelu ei ole luonnonmukaisessa kosmetiikassa koskaan sallittua, joten sitä ei koskaan käytetä luonnonmukaisen kosmetiikan valmistuksessa. Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistus ei niin ikään koskaan salli proteiinien ja eläinrasvojen käyttöä, kuten ei talia, ihraa eikä minkäänlaista eläinkollageenia. Synteettiset hajusteet, öljyt, rasvat, väriaineet, silikonit ja mineraaliöljyt, kuten vaseliini ja parafiini, ovat aina kiellettyjä.

Mineraalimeikit tekevät ihosta kuulaan ja hengittävän. Mineraalimeikkejä löytyy alus- ja meikkivoiteina, BB- ja peitevoiteina sekä puutereissa ja poskipunissa. Mineraalimeikit antavat ihon hengittää, mutta ovat peittäviä ja riittoisia. Mineraalimeikeissä ei milloinkaan käytetä mitään nestemäisiä aineosia, vaan ne ovat kevyen puuterimaisia. Mineraalimeikkien sisältämät titaani- ja sinkkioksidit tarjoavat kasvoille hyvin levittyvän kokonaisuuden ja samalla kevyen aurinkosuojan. Rautaoksidit tuovat meikkeihin mukaan erilaisia väripigmenttejä.

Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistus

Luonnonmukaisten kosmeettisten tuotteiden valmistus on hygieenista ja hyvin tarkkaa. Tuotteiden voidepohja valmistetaan usein kukkaisvesien tuoksuista ja kylmäpuristetusta kasviöljystä. Luonnonmukainen kosmetiikka hellii ja hoitaa oikeasti, sillä tehokkaat, mutta hellävaraiset kasviuutteet tarjoavat jopa lähes sataprosenttisen hoitotehon. Luonnonmukainen kosmetiikka on aitoa, puhdasta ja turvallista. Verrattaessa luonnonmukaista kosmetiikkaa tavalliseen kosmetiikkaan raaka-aineiden osalta on luonnonkosmetiikan teho ylivoimaista. On myös tutkittu, että ainoastaan noin 10-20 % tavallisen kosmetiikan aineosista uudistavat ja hoitavat ihoa.

Luonnonkosmetiikka valmistetaan vain parhaista ja tutkituista luonnollisista kasviraaka-aineista. Käyttäessäsi luonnonkosmetiikkaa ihosi kiittää. Kemikaalialttius ja jätteen määrä vähenevät. Luonnonkosmetiikka ei sisällä milloinkaan mitään synteettisiä raaka-aineita, joten kosmetiikkaa voi käyttää turvallisesti vaikka päivittäin. Luonnonkosmetiikkaa käytettäessä iho voi hyödyntää kaikki luonnonmukaisen kosmetiikan aineosat. Luonnonmukainen kosmetiikka sisältää kaikkea tärkeää, kuten vitamiineja, elintärkeitä ravinneaineita, antioksidantteja ja rasvahappoja. Luonnonmukaisen kosmetiikan suosio on viime vuosina moninkertaistunut entisestään ja sen suosio tulee koko ajan lisääntymään.