Käytätkö sinä luomua vai luonnonmukaista kosmetiikkaa?

Luonnonkosmetiikkaa tutkitaan nykyään enemmän kuin koskaan ennen. Kaikkialla maailmassa ihmiset ovat erityisen kiinnostuneita kosmetiikan vaikutuksesta ihmisen elinympäristöön. Luonnonkosmetiikasta on julkaistu myös kirjallisuutta monilla kielillä, joten informatiivista oppimateriaalia voidaan käyttää suoraan hyödyksi esimerkiksi kauneudenhoitoalan oppilaitoksissa ympäri maailman.

Ilmasto- ja luontoystävällisessä yhteiskunnassa kosmetiikan halutaan olevan luonnonmukaisesti valmistettua. Luontoystävällinen kosmetiikka on koko ajan entistä suositumpaa. Ihmiset puhuvat paljon sekä myös luonnonmukaisesta että luomukosmetiikasta. Termit jopa sekoitetaan keskenään, joten tutkitaan seuraavaksi, minkälaisia eroja on luomukosmetiikan ja luonnonkosmetiikan välillä. Tule mukaan tutustumaan!

Tuotteita joka lähtöön rorfokus.fi nettikaupasta

Otetaan siis mukava asento lempituolissa tai sohvalla ja aletaan tutkimaan asiaa. Tiesitkö, että asiaa tutkiessa on myös mukava testata itse kyseisiä kosmetiikkatuotteita. Puuttuu vain kunnon peili, mutta sellainen löytyy verkosta rorfokus.fi-sivustolta. Kuluttajan valittavissa on tyylikkäitä peilejä sisustukseen ja ehostamiseen, kuten suositut Rörfokus.fi meikkipeili-, peilikaappi- ja kylpyhuoneen peilit. Kaikki rorfokus.fi-sivustolta löytyvät tuotteet ovat kätevästi tilattavissa verkosta.

Tuotteita nettikaupassa on yhteensä noin 16 000 ja kaikkea löytyy tyylikkäiden peilien lisäksi sisustamiseen, keittiön ja kodinhoitoon, puutarhanhoitoon, kylpyhuoneremontteihin, ilmastointiin ja LVI-palveluihin. Tee siis elämäsi kaupat edullisesti rorfokus.fi-sivustolla.

Luomukosmetiikan raaka-aineet ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä

Luomukosmetiikkaa valvotaan tarkasti, jotta tuotanto on asetettujen vaatimusten mukaista. Luomukosmetiikkaa ei ole jatkojalostettu tai käsitelty toisenlaisiksi muuttamalla laboratorioissa luomukosmetiikan aineosia. Puhutaan siis erittäin puhtaasta ja käyttäjäystävällisestä kosmetiikasta, jossa ei ole mukana tuotteen koostumusta muuttavia emulgaattoreita tai pintajänniteaineita.

Emulgaattoreina luonnonkosmetiikassa toimivat erilaiset sokerit tai pintajänniteaineet muuttavat koostumustaan toisenlaiseksi kemiallisen prosessin aikana, joten ne ovat luomukosmetiikassa kiellettyjä. Virallinen sääntö on, että luomukosmetiikaksi voidaan hyväksyä sellaiset tuotteet, jotka sisältävät vähintään noin 95 % valvotusti luomuviljeltyjä kasviraaka-aineita.

Luomukosmetiikka ei saa sisältää mitään geneettisesti muokattavia aineosia tai kemikaaleja, ftalaatteja eikä parabeeneja. Kosmetiikkatuotteesta ei saa löytyä myös milloinkaan mitään haitallisia nanopartikkeleita, hajusteita, väriaineita tai synteettisiä värejä.

Luomukosmetiikka on aina tarkkaan sertifioitua, sillä niin varmistetaan, että tuote on aitoa luomukosmetiikkaa. Jos luomukosmetiikkatuotteessa on jokin seuraavista merkinnöistä, kuten BDIH, Ecocert, Soil Association, ICEA tai

Cosmebio, niin tuote on aitoa ja turvallista luomukosmetiikkaa.

Minkälaista on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa käytetään aina sellaisia raaka-aineita, jotka ovat mahdollisimman lähellä kasvien ja yrttien luonnollista alkuperää. Raaka-aineita luonnonkosmetiikkaan saadaan muun muassa kukista, yrteistä, hedelmistä ja marjoista. Luonnonkosmetiikka sisältää aina myös luonnonmukaisia hoitavia öljyjä, on sitten kysymys ihonhoito- tai hiustenhoitotuotteista.

Erittäin suosittua luonnonkosmetiikassa ovat kylmäpuristetut kasviöljyt, eli emollientit. Emollienttien tarkoituksena on pehmentää ja silottaa ihoa ja tuoda iholle tarvittavat suoja-aineet, kuten mineraalit, rasvahapot ja antioksidantit. Ei siis muuta kuin nauti ehostamisesta, teet sen sitten luomukosmetiikan tai luonnonmukaisen kosmetiikan avulla. Viisas sananlasku sen sanoo, molempi on parempi!