Luonnonmukainen kosmetiikka on eettistä

Luonnonmukaisen kosmetiikan suosio on noussut. Yksi maailmanlaajuisesti suosituimmista trendeistä on aina ollut luonnonmukaisuus ja luonnonmukaisen kosmetiikan suosio on 2000-luvulla entisestään kasvanut. Ilmastonmuutos ja entistä harkitsevampi kulutuskäyttäytyminen vaikuttavat suuresti myös kosmetiikan valintaan. Eettinen ja ekologinen kulutuskäyttäytyminen saa uutta jalansijaa niin nuorten kuin iäkkäimpienkin kosmetiikan käyttäjien keskuudessa.

Miksi luonnonkosmetiikka on niin suosittua?

Mikä sitten tekee juuri luonnonkosmetiikasta niin suosittua? Luonnonkosmetiikassa puhtaat ja tarkkaan valitut raaka-aineet ovat aina suosittuja, mutta myös eettisellä sekä luontoa säästävällä elinkaarella on aina varsin huomattava merkitys. Luonnonkosmetiikan valmistukseen kuuluu aina täysin luonnonmukaisten raaka-aineiden käyttö. Eettinen kosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkaa, jonka alkuperä pitää pystyä aina jäljittämään. Luomulaatu on erittäin tärkeää ja suosittua juuri luonnonmukaista kosmetiikkaa käytettäessä.

Luonnonmukaisuus tarkoittaa myös, että kyseistä kosmetiikkaa ei ole missään vaiheessa testattu eläinkokeilla. Luonnonmukaisuus on koko ajan entistä tärkeämpää myös tulevien sukupolvien kannalta, eli nykyään elävien ihmisten valinnat seuraavat pitkälti tuleviin sukupolviin ja tulevaisuuteen.

Luonnonmukainen kosmetiikka ei käytä uhanalaisia kasveja ja myös geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on ehdottomasti kokonaan kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankinta kosmetiikan valmistukseen ei saa koskaan olla tuhoksi ympäristölle eikä saastuttaa ympärillä olevaa luontoa. Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistuksessa kaikki synteettisten hajusteiden, rasvojen, väriaineiden ja öljyjen käyttö on täysin kielletty. Kiellettyjen listalla ovat myös kaikki mineraaliöljyt, silikonit, proteiinit ja eläinrasvat, kuten vaseliinit, tali, ihra sekä eläinkollageenit.

Lanoliini ja mehiläisvaha ovat luonnonkosmetiikassa sallittuja. Mitään eläinperäistä raaka-ainetta ei pidä käyttää, jos niiden käytöstä on eläimelle haittaa. Luonnonkosmetiikka testataan aina vapaaehtoisvoimin ja tuotteiden dermatologiset testit suoritetaan aina lääkärien valvonnassa.

Kuluttaja tunnistaa aidon luonnonkosmetiikan aina sertifikaatin perusteella. Sertifikaattien tarkoituksena on aina ottaa kantaa paitsi käytettäviin raaka-aineisiin myös tuotteiden valmistusmenetelmiin, käsittelyyn, tuotantolaitoksiin, valmistuksen ekologisuuteen ja pakkausten tulevaan kierrätettävyyteen.