Onko apteekkikosmetiikka erilaista?

Allergiat lisääntyvät maailmanlaajuisesti. Nykyään on yleistä, että monenlaiset yliherkkyydet, allergiat ja iho-ongelmat lisääntyvät jatkuvasti. Huoli kosmetiikan lisä-, väri- ja säilöntäaineista on koko ajan lehtien otsikoissa, joten apua iho-ongelmiin tarvitaan kaikkialla maailmassa. Apteekkikosmetiikka on hypoallergeenista, puhdasta dermokosmetiikkaa ja valikoimista löytyvät myös couperosan, maksaläiskien, aknen, erittäin kuivan tai ahavoituneen ihon hoitotuotteita.

Herkän ihon tuotteet, anti-age-tuotteet ja aito luonnonmukainen kosmetiikka ovat apteekin hyllyillä myös hyvin esillä. Apteekeista löytyy apua myös turvalliseen ehostamiseen, sillä hengittävät mineraalimeikit ovat jokaisen kuluttajan saatavilla joko paikallisten apteekkien tai apteekkien verkkokauppojen välityksellä. Mineraalimeikit antavat iholle sileän, luonnollisen pinnan eivätkä muodosta tukkivaa kalvoa ihon pinnalle. Mineraalimeikeissä ei ole mukana minkäänlaista öljyä, täyteaineita, hajusteita eikä säilöntäaineita.

INCI-listat

Nämä listat ovat apteekeissa olevia listoja, joista näkyvät kaikki kosmetiikan maailmanlaajuisesti tunnistettavat aineosat. Listat katsotaan aina tarkkaan, kun uusia kosmetiikkatuotteita tulee markkinoille. Hajusteet aiheuttavat usein todellista päänvaivaa paitsi allergikoille itselleen niin myös apteekin henkilökunnalle.

Apteekin ihonhoitopalvelut

Apteekkien itsehoito- ja hyvinvointipalvelut ovat koko ajan lisääntyneet ja monipuolistuneet niin nettikaupoissa kuin myös paikallisissa apteekeissa. Tuotteita on enemmän myös apteekin hyllyillä, joten nyt jos koskaan pätevän farmaseutin apu on kosmetiikkaa etsivälle henkilölle erittäin tervetullutta. Apteekeissa voidaan nykyään suorittaa myös ihoanalyyseja tai kosteusmittauksia ainakin suuremmissa apteekeissa. Nykyään ei ole mahdotonta sekään, että apteekin yhteydessä palvelee palvelupiste tai kauneushoitola. Oman ihotyypin voi kätevästi saada selville menemällä apteekin ihoanalyysiin, joka on yleensä ilmainen.