Näillä vinkeillä kauniimpi iho

Hyvinvoiva ja terve iho on kauneuden perusta, ja ihon hoitoon kannattaa panostaa. Iho toimii suojakerroksena pitäen ulkoiset uhat, kuten bakteerit ja monet kemikaalit loitolla. Terve iho ei siis ole pelkästään kosmeettinen asia, vaan ihon hyvä hoito kannattaa myös terveyden vuoksi.

Monilla tuotteilla on mahdollista parantaa ihon kuntoa, ja oli kyseessä sitten kosmetiikka tai vaikka nuorten vaatteet, hyvä laatu on aina tärkeää. Lue tästä artikkelista, miten omasta ihosta saa hyvinvoivan, kauniin ja terveen.

Syö värikkäästi ja juo vettä

Hyvä ja monipuolinen ravitsemus on kaiken – myös ihon – terveyden ja hyvinvoinnin pohja. Epäterveellinen ruokavalio näkyy ihossa muun muassa rasvaisuutena, finneinä ja tummina silmänalusina. Syömällä värikästä ruokaa, syöt samalla monipuolisesti ja saat paljon tärkeitä vitamiineja, joita iho tarvitsee pysyäkseen terveenä ja kauniina.

Vedenjuonti pitää huolta nesteytyksestä, jota koko elimistö tarvitsee pysyäkseen tasapainossa. Kuivuminen näkyy usein ensimmäisenä ihossa, joten pitämällä huolta nestetasapainosta, pidät huolta myös ihosta. Jos ruokavaliosi on kunnossa ja kärsit silti aknesta, häiritsevän rasvaisesta ihosta tai ihottumasta, kannattaa hakeutua iho- ja allergiasairauksiin erikoistuneen lääkärin vastaanotolle, sillä myös monet sairaudet saattavat oireilla ensimmäisenä ihossa.

Muista hyvä kosteutus

Kuiva iho halkeilee helposti, siihen muodostuu ryppyjä tai jopa haavoja. Pitämällä huolta ihon kosteutuksesta, pidät samalla huolta myös sen säilymisestä nuorena ja ehjänä. Valitse oikea kosteusvoide huolella ja pidä mielessä, että esimerkiksi ikääntymisen myötä myös ihon rakenne muuttuu. Tämän vuoksi teini-ikäisenä hyväksi todettu kosteusvoide ei välttämättä aikuisena enää olekaan optimaalinen.

Myös monet luonnontuotteet, kuten kookosöljy, ovat erittäin hyviä ihon kosteutukseen ja hoitoon. Jos haluaa vilkastuttaa ihon verenkiertoa, voi öljyä hieroa iholle pyörivin liikkein. Näin saa samalla hiusverisuonissa aikaan verenvirtausta ja aineenvaihdunta vilkastuu, auttaen kuona-aineita poistumaan.

Puhdista iho hyvin, mutta varoen

Moni käyttää huimasti rahaa erilaisiin ihonhoitotuotteisiin, mutta niistä ei ole kovinkaan paljon hyötyä, jos niitä ei levitä puhtaalle iholle. Ihoa puhdistaessa kannattaa huomioida oman ihon laatu ja valita puhdistusmenetelmät, jotka sopivat siihen. Muista myös, että kasvojen iho on ohuempaa kuin muualla vartalossa, joten kasvoille kannattaa mielellään käyttää erilaista puhdistusmenetelmää kuin muulle vartalolle.

Moni myös pesee ihoaan liikaa niin, että luontaiset rasvat ja ihon hyödylliset bakteerit katoavat. Tämä muodostaa riskin infektioille. Toisaalta iho myös kuivuu helpommin, ja haitalliset bakteerit pääsevät asuttamaan ihoon muodostuvia pieniä halkeamia sen kuivuessa. Normaalille kasvojen iholle riittää yleensä vesipesu kerran päivässä, jonka lisäksi meikit voi pestä pois hellävaraisella pesuaineella. Jos on hikoillut runsaasti, kannattaa peseytymiseen käyttää myös saippuaa.

Huolehdi yöunista ja stressaa vähemmän

Kuten huono ravitsemus, myös stressi ja vähäiset yöunet näkyvät ihossa varsinkin pitkällä tähtäimellä. Ne aiheuttavat muun muassa epäpuhtauksia, epätasaisuuksia, ryppyjä ja ihon velttoutta. Hyvien yöunien sanotaankin olevan kaikkein tärkein ja paras kauneudenhoitokeino.

Hyvä ja kosteuttava aurinkorasva suojaa ja parantaa ihoa

Auringon UV-säteily vanhentaa ihoa, mutta siltä voi suojautua vaatteiden lisäksi esimerkiksi hyvillä aurinkorasvoilla. Ne sekä suojaavat ihoa, että kosteuttavat siltä. Aurinkorasvan käyttö pitää ihon nuoremman näköisenä, mutta se myös suojaa ihosyövältä.