Luonnonmukainen kosmetiikka ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita

Luonnonkosmetiikka ei sisällä milloinkaan väriaineita, synteettisiä säilöntäaineita tai minkäänlaisia hajusteita. Luonnonkosmetiikka käyttää aina luonnonmukaisia säilöntäaineita ja hyvää tekeviä aitoja, luonnonmukaisia aineosia, jotka jokainen tuotteelle sertifikaatin luovuttanut taho itse määrittelee. Luonnonkosmetiikassa tuotteiden säilyvyyttä ylläpidetään aina pakkausteknisin keinoin. Suosittu mineraalikosmetiikka ei tarvitse minkäänlaisia säilöntäaineita.

Mineraalikosmetiikka

Mineraalimeikit pohjautuvat aina jauhettuihin, puhtaisiin mineraaleihin, joissa ei ole yhtään tavanomaisessa kosmetiikassa käytettyjä säilöntä-, lisä- tai väriaineita. Mineraalimeikit sopivat jokaiselle ihotyypille. Mineraalimeikeillä on yksinkertainen ja selkeä koostumus, eli mitä vähemmän tuote sisältää erilaisia ainesosia, sitä vähemmän se ärsyttää ihoa.

Jauhemainen mineraalipohja on parasta mitä iholleen voi tarjota. Mineraalimeikit ovat ihanteellisia myös haastavalle iholle, kuten esimerkiksi epäpuhtaalle ja akneiholle. Perinteinen meikkipohja muodostaa aina ihoa tukkivan kalvon, jolloin iho ei pääse hengittämään, mutta mineraalimeikit ja ihonhoitotuotteet antavat ihon hengittää.

Useampi epäpuhtaasta ihosta kärsivä on löytänyt ongelmiinsa avun mineraalimeikkituotteiden avulla. Mineraalimeikkipohjia on tarjolla voidemaisina ta kiinteinä, mutta ei milloinkaan nestemäisinä. Nestemäinen meikkipohja on suosittua tavanomaisissa lisäaineita sisältävissä meikkituotteissa. Mineraalimeikkipohja tuo iholle aina parhaiten hyötyä jauhemaisessa muodossa.

100-prosenttinen mineraalimeikkituote

Miten kuluttaja tunnistaa 100-prosenttisen mineraalimeikkituotteen? Täysmineraalipohja on erittäin helppo tunnistaa muun muassa siitä syystä, että ainesosaluettelo on lyhyt, eli lyhimmillään tuote voi sisältää vain viisi aineosaa.

Mineraalimeikkipohjan peruskoostumus on yleensä seuraava: tuote sisältää kiillettä, titaanidioksidia, rautaoksidia ja sinkkioksidia. Rautaoksidit toimivat aina tuotteen väripigmentteinä. Kyseisiä ainesosia käyttäen saadaan aikaan luonnollinen ja tarvittaessa erilaisia ihon virheitä peittävä meikkipohja. Tunnettuja mineraalimeikkejä ovat muun muassa: BareMinerals, Jane Iredale, Lily Lolon, Flow Kosmetiikka ja suositut Idun Mineralsin meikkipohjat.

Luonnonkosmetiikktuotteiden valmistajat haluavat aina antaa täydellisen kuluttajaa palvelevan tuoteselosteen pakkausten yhteydessä, jotta kuluttaja on tietoinen valitessaan mitä iholleen haluaa laittaa. Toisin sanoen, aitoihin mineraalimeikkeihin voi aina luottaa, sillä ne takevät iholle hyvää.

Kaikissa luonnonkosmetiikkatuotteissa ilmoitetaan aina esimerkiksi kesto, eli miten kauan tuotteen aineosat säilyvät käyttökelpoisina tuotepakkauksen avaamisesta lähtien. Aito luonnonkosmetiikka säilyy käyttökelpoisena ilman lisäaineita lähes aivan yhtä kauan kuin tavanomainen lisä,- väri ja säilöntäaineilla varustettu kosmetiikka. Luonnonmukaisen kosmetiikan edut ovat kuitenkin kiistattomat markettikosmetiikkaan nähden.

Käytä luonnonkosmetiikkaa oikein

– Säilytä tuotteet puhtaassa, kuivassa ympäristössä.

– Avaa tuote vasta silloin, kun sitä käytät.

– Säilytä tuote valolta suojattuna ja tiiviisti suljettuna.

– Avaa tuote aina puhtain käsin.

Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina kosmetiikka-alaan erikoistuneiden organisaatioiden

säätelemää ja valvomaa luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa. Sertifikaatin myöntäjä voi käytännössä suorittaa myös erilaisia yllätyskäyntejä ja pistokokeita kosmetiikan tuotantoyksikköön.

Luonnonmukaista kosmetiikkaa tarjoavat, kriteerit täyttävät tuotteet, saavat käyttää aina esimerkiksi mainonnassaan sertifioijan tuotemerkille myöntämää logoa. Tuotteiden valmistusmenetelmät, käsittely, pakkausten kierrätettävyys ekologisuus ja tuotteiden valmistuspaikka vaikuttavat aina sertifikaatin myöntämiseen.